| Yazar |
Mesaj |
< Kürsünüz ~ Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
| mayko |
Tarih: Cumartesi, Ekim 18, 2008 23:39 - Mesaj konusu: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Takımdan

|
Çocukluğumuzda kalan, iz bırakan, nostalji olarak yaşatılması gereken, hatırladıkça bizi gülümseten, kendini özlettiren ne var ne yoksa buraya yazalım...
Örneğin Çokomel... Çocukluğum çokomel yemekle geçti. Sonra onun folyo paketini kitabın arasına koyup düzleştirmenin zevki ayrıydı. Çokomel pakedini düzleştirmeye çalışırken yırtmaksa o dönem için hüzünlerin en büyüğünü oluştururdu benim hayatımda... Çokomel son dönemlerde yine piyasa çıktı. Aldım yedim ama ne bundan 10 sene önceki tadını verebildi ne de zevkini... Olmamış...
Aynı şekilde delikli nane Polo... Onu yerken hangimiz kırmadan inceltmeye çalışmadık ki. İncelmiş kenarları keskinleşmiş Polo'yu hangimiz zevkle ısırmadık ki. Kokusuna hangimiz bayılmadık ki...
Atari... Mortal Combat, Street Fighter... "Oğlum bir vurma, bir hareket deneyeceğim" diye başlayan uzuun hareket denemeleri. "Aduket" çekmeye çalışırken kırdığımız onlarca kol... Aduket çekmeyi biliyorsak bilmeyen çocukları evire çevire dövmemiz... "Oğlum Ken'le Ryu kardeşmiş lan" diye kulaktan kulağa dolaşan efsaneler. Chun-Li'nin bacaklarını helikopter gibi açarak yaptığı hareketi evde boynumuzu kırmamız pahasına yapmaya çalışmamız...
Daha çoook şey var... Hepinizden bekliyorum... |
|
|
|
|
| dreamlive |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 11:42 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Üye

|
Bende atariden başlıyayım. Süper Mario; çocukluğumun vazgeçilmez oyunu idi. Sabah kalttığımda o zamanlar pc yerine atari başına oturur takardım Mario kasetini.
Tom and Jerry; Çocukken en zevk aldığım çizgi film buydu Jerry kaçar Tom yakalayamaz ve yakalamak için onca çileyi çekerdi.
Bisikletim; Bisikletsiz bir günüm olmazdı onun yüzünden kilo alamayordum.
Kinder Süpriz; Ben işte bu yumurtasız yapamazdım. İçinden çıkan oyuncaklar ne kadar küçükte olsa oynarken çok zevk verirdi bana.  |
|
|
|
|
| ZAMANSIZ |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 14:12 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Üye

|
| EVET ATERİ mario bayılıyorum o oyuna ben bilgisayardan bazen oynuyorum aynı tadıvermiyor |
|
|
|
|
| freeb |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 14:53 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Takımdan

|
Hayatım Tsubasanın attığı o müthiş şutlarla geçti...Çok fazla uyuyan biri olmama rağmen sırf Tsubasa için sabahın köründe kalkıyordum.Yine olsa yine kalkarım...
Hayatım yılbaşı akşamları Street Fighter ı sayısız kez bitirmekle geçti.O elleri kolları uzayan adamla hep oyunu bitirirdim kaç kez allah bilir...O adamın adı neydi yav unuttum...
Ha tabi atari oyunları mario...Mario herkesin hayatında olduğu gibi benim hayatımdada önemli yer tutar...Prenses i kapıda bekleyen insan dışı varlıktan çok çok defa kurtardım.Ama gariptir ki her kurtardığımda bir daha kurtarma ihtiyacı duyuyordum ve bir daha kurtarıyordum...
Bir de unutmadan Pokemon...Pokemon hayatım boyunca gördüğüm en güzel çizgi filmdir...Ash in dere tepe demeden dolaşıp pokemon toplaması çok hoşuma gitmiştir.Tabi Brock ve Misty i de unutmamak gerek.Ben hala Mayko sayesinde Pokemon oynarım çok çok sağol. Mayko kardeşim...Bu kıyağını hiç unutmayacağım... |
|
|
|
|
| ASIMELEKKK |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 15:01 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
ne oyun ne oyuncak benim çocukluğum abimle geçti çok fazla kız olmadığından hep abim ve arkadaşlarıyla büyüdüm ama en güzel hatırldığım şey abimle paylaştığımız dondurmalarım tadıydı o bana kıyamaz ucundan alıp bana varirdi o dondurmanın tadını asla unutmam zaten abimde her bir şey isteğinde bulunduğunda hatırlatır
edit:kelime hatası  |
|
|
|
|
| hepsiciyagmur |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 17:21 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Üye

|
mario yüzünden annemden çok azar yemişimdir tam en sevdiği dizi başlarken mario oynardım sabah gözümü mario ile açardım rüyamda bile görüyodum artık
bide atarim vardı onu mario kadar sevmezdim ama severdim yinede.
bisikletim vardıarkadaşlarla yarış falan yapardık çok severdim bisikletimi ama kaza geçirince annem yasakladı bana bisikleti |
|
|
|
|
| burcuhepsiyoshy |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 17:31 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
| bende polo şekerleri çok severdim ve kozmetik ürünlerine bayılırdım. |
|
|
|
|
| eroSeda |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 19:05 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
Ben Polo,Misbon birde Tipitop şekerlerini çok sevdiğimi hatırlıyorum...Hâlâ da seviyorum. Birde küçük valiz gibi kutular vardı içinden sakız çıkıyordu.Hep ondan alırdık arkadaşımla ve Barbie bebeklerimize valiz yapardık.Görüntüsü hâlâ aklımda o bavul gibi olan kutuların..Yeşilinden almak,bulmak için sabah erkenden,kalkar kalkmaz markete gider ilk ben alırdım.  |
|
|
|
|
| mayko |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 21:18 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Takımdan

|
Yeni nesil belki bilmez ama 90'larda çocuk olanlar mutlaka hatırlarlar bir ara Power Ranger oyuncakları vardı. Arkalarında ki ufak bir düğmeye basınca kafalarında ki kask çıkıyordu bir kez daha basınca tekrar kask yerine geliyordu. O zamanlar mükemmel bir teknoloji gibi geliyordu bize. Bende Mavi Ranger vardı. Gözüm gibi bakıyordum ona  |
|
|
|
|
| ozie1993 |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 21:51 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Takımdan

|
Aynen öyle Mehmet benimde vardı .Mavili olandan.  |
|
|
|
|
| 58busra58 |
Tarih: Pazar, Ekim 19, 2008 23:16 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
Ay Savaşçısı diye çizgi film vardı... Hayatımın bir parçasıydı. Çok seviyordum... Şimdi olsa yine izlerim... Hatta bende kendi kendime ay savaşçısı ben oluyordum oyunlar oynuyordum... İyilerin dostu kötülerin düşmanı diye. Kötülerle savaşıyordum kendimce... |
|
|
|
|
| efsanekral696 |
Tarih: Pazartesi, Ekim 20, 2008 11:31 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Takımdan

|
Gece gündüz tofita yemek.  |
|
|
|
|
| 58busra58 |
Tarih: Pazartesi, Ekim 20, 2008 12:02 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
Küçükken hepimize sormuşlardır belki de bu soruyu... ''Beni mi daha çok seviyorsun onu mu?'' Benim de en gıcık olduğum sorudur... Ramazan Dayı'm ve Salman Eniştem'min küçükken bu soruyu sorduklarını hatılıyorum... Eğer Ramazan Dayı'm tekse onu sevdiğimi, Salman Eniştem tekse onu sevdiğimi, ikisi beraber olunca da ikisini de sevdiğimi söylerdim...
Ne kadar kurnazmışım ben ya...  |
|
|
|
|
| dreamlive |
Tarih: Pazartesi, Ekim 20, 2008 16:52 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Üye

|
Alıntı: Yeni nesil belki bilmez ama 90'larda çocuk olanlar mutlaka hatırlarlar bir ara Power Ranger oyuncakları vardı. Arkalarında ki ufak bir düğmeye basınca kafalarında ki kask çıkıyordu bir kez daha basınca tekrar kask yerine geliyordu. O zamanlar mükemmel bir teknoloji gibi geliyordu bize. Bende Mavi Ranger vardı. Gözüm gibi bakıyordum ona. 
Aynen Mehmet kardeş; Power Rangers bende çok ilgilenirdim o zamanlar. Hiç kaçırmazdım film'ini...
Bendede kırmızı ve pembe rengi vardı. Hatta maskeleri bile vardı.  |
|
|
|
|
| eroSeda |
Tarih: Pazartesi, Ekim 20, 2008 17:46 - Mesaj konusu: Cevap: Nostalji - Çocukluğumuzda Kalanlar... |
|
|
Kıdemli Üye

|
Aaa...Evet Mevlüt,bende Tofita'yı çok severdim,severim..
Özellikle Vişneli ve Portakallı olanını.  |
|
|
|
|
|
|