| Yazar |
Mesaj |
| < |
| tugay1991 |
Tarih: Cuma, Haziran 29, 2007 19:11 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Dengesiz Üye(Banlı)

|
|
|
|
| berilsu |
Tarih: Cumartesi, Haziran 30, 2007 00:12 - Mesaj konusu: çok zor! |
|
|
Kıdemli Üye

|
hayır erenci15 domatez değil  |
|
|
|
|
| chuky1912 |
Tarih: Cumartesi, Haziran 30, 2007 19:01 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
alın bı tanede ben sorıyım bılene ıstedıgını vercem
Bu soru Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur..
Bir adam yıllar boyu Almanya’da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün “lan felekten bir gün çalım bari deyip” bir bara gitmiş…
Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kâğıda tanışabilir miyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.
Kadın kâğıdı almış okumuş adama imalı bir bakış attıktan sonra kâğıdın arkasına bir şeyler yazıp kâğıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kâğıda bakmış bakmış… Hiçbir şey anlamamış yazı ne Almanca ne de bildiği bir dile aitmiş. Gitmiş kâğıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor diye sor muş arkadaşı kâğıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi deyip yanından gitmiş…
Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına siz eskisiniz bilirsiniz burada ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kâğıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların da yazısı karışık deyip bir doktora gitmiş.
Doktor kâğıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok… Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor kendini asmış.
:Confused: Adam
En sonunda pes etmiş len bu kâğıt başıma çok işler açtı başkasının da hayatını karartmasın diye kâğıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş, şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun emiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.
ŞİMDİ GELELİM SORUMUZA HALİYLE BU KAĞIT’TA NE YAZIYOR DİYCEM…
İP UCU: CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN DERİM…
Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir. Biraz dikkatli okursanız, gayet kolayla çözebilirsiniz… |
|
|
|
|
| orionthedragon |
Tarih: Cumartesi, Haziran 30, 2007 21:32 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Takımdan

|
| Madem bu bir şirket sınavı ve bir kağıt var ama sen bunu bilgisayarda soruyorsun hiç aklına gelmedimi biz kağıdı nerden bilelim bari monitörde yazsaydın ama böyle sorarsanda zaten cevabı vermiş olurdun her neyse benim cevabım kağıtta zaten bu okuduğumuz şey yazıyor. |
|
|
|
|
| hepsici08 |
Tarih: Cumartesi, Haziran 30, 2007 22:50 - Mesaj konusu: Re: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
berilsu demiş ki: musti90 bildin. Diğerini bilen yok mu yeşil ektim kırmızı bitti 
domates olabilir mi  |
|
|
|
|
| hepsici08 |
Tarih: Cumartesi, Haziran 30, 2007 22:56 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
|
|
|
| ftmgl06 |
Tarih: Pazar, Temmuz 1, 2007 14:32 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Üye

|
Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın arkadaşı ise kadının kardeşidir.
Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.bu görevden sonra seninle buluşuruz ayrıca kağıtta kadının adı soyadı ve telefon numarasıda yazılıdır
Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.
Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince
doktor bu olayı kaldıramıyor ve intihar ediyor.
Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor
doğrumudur??? |
|
|
|
|
| ftmgl06 |
Tarih: Pazar, Temmuz 1, 2007 14:39 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Üye

|
orionthedragon demiş ki: Madem bu bir şirket sınavı ve bir kağıt var ama sen bunu bilgisayarda soruyorsun hiç aklına gelmedimi biz kağıdı nerden bilelim bari monitörde yazsaydın ama böyle sorarsanda zaten cevabı vermiş olurdun her neyse benim cevabım kağıtta zaten bu okuduğumuz şey yazıyor.
evet şimdi anladım sen kağıtta ne yazıyor diye soruyorsun ama bize monitörde ne yazıyor diye cevap vermen gerekicekte bende orionthedragon a katılıyorum |
|
|
|
|
| erenci15 |
Tarih: Pazar, Temmuz 1, 2007 22:27 - Mesaj konusu: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
Evet evet kına
ben sordum Berilsu'ya
---
Admin Notu :
Lütfen türkçe yazım kurallarına uyunuz...
Site duyuru ve kurallarını okuyunuz.
Türkçede w yok v var ewt >> evet Türkçemize sahip çıkalım... |
|
|
|
|
| hepsici08 |
Tarih: Pazartesi, Temmuz 2, 2007 10:47 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
chuky1912 demiş ki: alın bı tanede ben sorıyım bılene ıstedıgını vercem
Bu soru Avrupa’da özel bir şirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur..
Bir adam yıllar boyu Almanya’da bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün “lan felekten bir gün çalım bari deyip” bir bara gitmiş…
Barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kâğıda tanışabilir miyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.
Kadın kâğıdı almış okumuş adama imalı bir bakış attıktan sonra kâğıdın arkasına bir şeyler yazıp kâğıdı tekrar adama geri göndermiş. Adam kâğıda bakmış bakmış… Hiçbir şey anlamamış yazı ne Almanca ne de bildiği bir dile aitmiş. Gitmiş kâğıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor diye sor muş arkadaşı kâğıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi deyip yanından gitmiş…
Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına siz eskisiniz bilirsiniz burada ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kâğıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş len demiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların da yazısı karışık deyip bir doktora gitmiş.
Doktor kâğıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasına girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok… Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmış ki doktor tavanda sallanıyor kendini asmış.
:Confused: Adam
En sonunda pes etmiş len bu kâğıt başıma çok işler açtı başkasının da hayatını karartmasın diye kâğıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kaçacakları sırada hırsızların reisi kağıdı görmüş, şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun emiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler.
ŞİMDİ GELELİM SORUMUZA HALİYLE BU KAĞIT’TA NE YAZIYOR DİYCEM…
İP UCU: CEVAP İÇİN YAZIYI İYİ OKUYUN DERİM…
Soru gerçek olup, cevabı metin içeriğinde klasik ve basit bir şifreleme yöntemiyle gizlenmiştir. Biraz dikkatli okursanız, gayet kolayla çözebilirsiniz… sorunun cevabı burda yazanlar.aslında sen bize kağıtta ne yazıyor derken biz o gizli kağıda odaklandık.ama sorunun cevabı soru. |
|
|
|
|
| berilsu |
Tarih: Çarşamba, Temmuz 4, 2007 19:56 - Mesaj konusu: çok zor! |
|
|
Kıdemli Üye

|
evet hepsici08 bildin kına  |
|
|
|
|
| berilsu |
Tarih: Cuma, Temmuz 6, 2007 21:05 - Mesaj konusu: çok zor! |
|
|
Kıdemli Üye

|
hadi bir tane daha
damlaya damlaya ne olur
(göl değil boşuna yazmayın) |
|
|
|
|
| hepsici08 |
Tarih: Cumartesi, Temmuz 7, 2007 12:28 - Mesaj konusu: Re: çok zor! |
|
|
Yeni Üye

|
hadi bir tane daha
damlaya damlaya ne olur
(göl değil boşuna yazmayın)
musluklar mı tıkanır |
|
|
|
|
| berilsu |
Tarih: Cumartesi, Temmuz 7, 2007 13:06 - Mesaj konusu: çok zor1 |
|
|
Kıdemli Üye

|
quote ne demek?
ayrıca yanlış cevap |
|
|
|
|
| HEPSISWEET |
Tarih: Cumartesi, Temmuz 7, 2007 13:15 - Mesaj konusu: Cevap: çok zor! |
|
|
Görevli

|
Berilsu arkadaş alıntı yapmış da o da yanlışlık olmuş o yüzden quote yazıyor...  |
|
|
|
|
|
|